Βιβλία

ΑΡΧΙΚΗ » Βιβλία

H Gordon Hellas εκδίδει βιβλία σχετικά με τα εργαστήρια, καθώς και βιβλία που αφορούν σε θέματα γονεϊκότητας, ανθρώπινων σχέσεων και προσωπικής ανάπτυξης.

Τα βιβλία διατίθενται στα μεγάλα βιβλιοπωλεία.

Ακαταμάχητη

Ακαταμάχητη

Το βιβλίο αναλύει τον επιστημονικό σχεδιασμό που κρύβεται πίσω από τα προϊόντα τεχνολογίας (μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παιχνίδια, πλατφόρμες ψυχαγωγίας, εφαρμογές), εξηγεί γιατί τελικά δεν είναι τυχαίο που περνάμε το ελάχιστο τρεις ώρες την ημέρα μπροστά σε οθόνες και προτείνει τρόπους να θέσουμε τα απαραίτητα όρια, προστατεύοντας την καθημερινή μας ζωή και την ευημερία μας.

Εσύ, Εγώ και η Ενσυναίσθηση

Εσύ, Εγώ και η Ενσυναίσθηση

Μικρές καθημερινές ιστορίες από τη ζωή του Μίλτου, ενός παιδιού που δείχνει περίσσια κατανόηση και καλοσύνη προς τους άλλους, φωτίζουν τη σημασία της ενσυναίσθησης, μιας δεξιότητας ζωής που έχει τεράστια σημασία να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας. Το βιβλίο περιλαμβάνει δραστηριότητες και θέματα για συζήτηση με τα παιδιά. Για ηλικίες 3-8 ετών.

Τα μυστικά του Αποτελεσματικού γονέα

Τα μυστικά του Αποτελεσματικού γονέα

Η μέθοδος του δρ Thomas Gordon για την ανατροφή αυτόνομων παιδιών. Με καταλυτική τη σχέση γονιού-παιδιού και χωρίς τιμωρίες, στόχος του βιβλίου είναι να εφοδιάσει τους γονείς με δεξιότητες επικοινωνίας, πρόληψης και επίλυσης των οικογενειακών συγκρούσεων.

Πειθαρχία χωρίς τιμωρία

Πειθαρχία χωρίς τιμωρία

Ένα βιβλίο με άφθονες πρακτικές συμβουλές, στρατηγικές και μεθόδους για την ανατροφή και πειθαρχία των παιδιών, χωρίς τη χρήση τιμωρίας. Για κάθε τύπο συμπεριφοράς, από τις εκρήξεις θυμού του δίχρονού σας μέχρι το σερφάρισμα του εφήβου σας στο ίντερνετ.

Το τίμημα της αφθονίας

Το τίμημα της αφθονίας

Οι σύγχρονοι έφηβοι εκδηλώνουν υψηλότατα επίπεδα κατάθλιψης, άγχους και χρήσης ουσιών. Η αφθονία των υλικών αγαθών και η γονική πίεση για σχολικές επιδόσεις και ακαδημαϊκή επιτυχία είναι κάποιες από τις αιτίες. Πώς μπορούμε να θωρακιστούμε από τη νέα αυτή επιδημία;

Ages & Stages – Στάδια Ανάπτυξης

Ages & Stages – Στάδια Ανάπτυξης

Ένας οδηγός για την ενίσχυση των κοινωνικών, συναισθηματικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, από τη γέννηση μέχρι τα 10 έτη. Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Μιλώντας για το σεξ σήμερα

Μιλώντας για το σεξ σήμερα

Με εμπειρία 50 χρόνων γύρω από τη σεξουαλική υγεία, οι συγγραφείς παρέχουν στους ενήλικες ένα πρωτοποριακό οδηγό με σύγχρονες και πρακτικές πληροφορίες γύρω από το σεξ, προκειμένου να θωρακίσουν τα παιδιά, από την προσχολική ηλικία μέχρι την εφηβεία.

Η δύναμη και ο πλούτος του εφηβικού εγκεφάλου (Brainstorm)

Η δύναμη και ο πλούτος του εφηβικού εγκεφάλου (Brainstorm)

Βασιζόμενο σε μελέτες στον τομέα της νευροβιολογίας, το βιβλίο περιγράφει τη λειτουργία του εφηβικού εγκεφάλου για να βοηθήσει γονείς και ειδικούς να μετουσιώσουν τις συγκρούσεις με τα έφηβα παιδιά σε σύνδεση και αλληλοκατανόηση.

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;

Ο ναρκισσισμός, η απαίτηση για ιδιαίτερη μεταχείριση και η αγένεια έχουν γίνει η νέα τάξη πραγμάτων, προβάλλονται ως πρότυπο και συνδέονται με την επιτυχία. Οι σχέσεις όμως με τα τοξικά αυτά άτομα μάς «μολύνουν» με άγχος, κατάθλιψη και μια χρόνια αίσθηση ανεπάρκειας. Είναι σημαντικό λοιπόν για την προστασία μας να αναγνωρίζουμε έγκαιρα τα σημάδια.

Αγόρια, κορίτσια και η επιστήμη του σώματος

Αγόρια, κορίτσια και η επιστήμη του σώματος

Το εικονογραφημένο αυτό βιβλίο που απευθύνεται σε ηλικίες 4-12 ετών, εξηγεί στα παιδιά, με τη μορφή μιας διασκεδαστικής ιστορίας που εκτυλίσσεται σε μια τάξη δημοτικού, όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν για το σώμα τους και τη δημιουργία της ζωής.

Συναίνεση (για παιδιά!)

Συναίνεση (για παιδιά!)

Με τη χιουμοριστική αλλά και διδακτική εικονογράφησή του, το βιβλίο εισάγει με έξυπνο τρόπο την έννοια των ορίων και της συναίνεσης σε παιδιά 5-12 ετών. Θα τα ενδυναμώσει ώστε να μάθουν να λένε «όχι», θέτοντας τα όριά τους με αυτοπεποίθηση ως κυρίαρχοι του εαυτού τους και του σώματός τους, αλλά και να αναγνωρίζουν και να σέβονται τα όρια των άλλων.

Καλές εικόνες-Κακές εικόνες

Καλές εικόνες-Κακές εικόνες

Tο βιβλίο δίνει στους γονείς έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσουν με τα παιδιά τη συζήτηση για το θέμα της πορνογραφίας και των κινδύνων που κρύβει για τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλό τους και για τις μετέπειτα ερωτικές σχέσεις τους και διδάσκει στα παιδιά με ποιον τρόπο να αποφεύγουν την έκθεση σε αυτήν. Για παιδιά 6-12 ετών.

The Baby Book

The Baby Book

Ένας αναλυτικός οδηγός για μωρά 0-3 ετών. Εστιάζει στις βασικές ανάγκες των μωρών και αντιμετωπίζει ζητήματα όπως: δημιουργία δεσμού με το μωρό, θηλασμός και φαγητό, αναπτυξιακά στάδια, δυσκολίες με τον ύπνο, εκπαίδευση στην τουαλέτα, ασφάλεια στο σπίτι, κοινές ασθένειες, εμβόλια, διαχείριση εκρήξεων θυμού και πολλά άλλα.

Ανατροφή Ισχυρού Δεσμού

Ανατροφή Ισχυρού Δεσμού

Το βιβλίο σας βοηθάει να ανταποκριθείτε με φροντίδα και στοργή στις ανάγκες του μωρού σας. Παρουσιάζει 7 εργαλεία για την ανατροφή ισχυρού δεσμού (attachment parenting): σύνδεση, θηλασμός, σλινγκ, όρια, συγκοίμηση, εμπιστοσύνη στο κλάμα, προσοχή στους «εκπαιδευτές μωρών».

Τα Μυστικά της Αποτελεσματικής Επικοινωνίας

Τα Μυστικά της Αποτελεσματικής Επικοινωνίας

Το βιβλίο διδάσκει πρακτικές δεξιότητες για να βελτιώσετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις (συντροφικές, οικογενειακές, φιλικές, επαγγελματικές) , να επιτύχετε προσωπικούς στόχους και να διεκδικήσετε αποτελεσματικά τις ανάγκες σας.