Πρόληψη κατά των Ναρκωτικών – Ομιλία για γονείς

ΑΡΧΙΚΗ » Ομιλίες » Πρόληψη κατά των Ναρκωτικών – Ομιλία για γονείς
Πρόληψη κατά των Ναρκωτικών – Ομιλία για γονείς
Πρόληψη κατά των Ναρκωτικών – Ομιλία για γονείς
Διάρκεια: 3 ώρες (10:00-13:00 ή 18:00-21:00)
Κόστος: 30€/άτομο, 50€/ζευγάρι
Πληροφορίες: +30 210 801 6466

Τα ναρκωτικά αποτελούν έναν ύπουλο καθημερινό κίνδυνο για όλες τις οικογένειες. Συνήθως αντιμετωπίζονται σαν μια μακρινή πραγματικότητα, δυστυχώς όμως οι σύγχρονες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να μπαίνει σε λίστα αναμονής…

Εισηγητής: Γιάννης Αβραμίδης
Person Centred Counselor & Supervisor,
MSc University of Strathclyde, UK

Οι περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν πλέον μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που έχουν οι γονείς στο μυαλό τους: πως ο πειραματισμός των παιδιών με το χασίς και τα παραισθησιογόνα χάπια ξεκινάει μόλις από την ηλικία των 11-12 χρόνων. Έχοντας στο νου μας αυτά τα νούμερα, η πρόληψη κατά των ναρκωτικών είναι κάτι που δε θα έπρεπε να μπαίνει σε λίστα αναμονής.

Το θέμα των ναρκωτικών είναι ένα ανεξάντλητο θέμα. Στόχος της παρουσίασης είναι να φιλτράρουμε τις πληροφορίες και να εστιάσουμε σε αυτές που είναι σημαντικές τόσο για τον γονέα όσο και για το παιδί. Να φωτίσουμε δηλαδή αυτές τις γκρίζες ζώνες, με τρόπο απλό και κατανοητό. Να ξεφύγουμε από τους μύθους και τους «μπαμπούλες» και να δώσουμε στα ναρκωτικά τη διάσταση που τους αναλογεί. Να κατανοήσουμε τους πραγματικούς κινδύνους και να φροντίσουμε να γίνουμε αρωγοί αυτών των πληροφοριών, ώστε να ενισχύσουμε τα παιδιά μας απέναντι στον κίνδυνο.

Δείτε Επίσης