Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα

ΑΡΧΙΚΗ » Εργαστήρια » Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα
Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα
Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα
Διάρκεια: 30 ώρες - 10 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις
Κόστος: 280€/ άτομο - 480€ /ζευγάρι
Πληροφορίες: +30 210 801 6466

Πώς να μεγαλώσετε τα παιδιά σας χωρίς φωνές, τσακωμούς και τιμωρίες και να χτίσετε μια σχέση ζωής που θα σας δίνει τη δυνατότητα να τα απολαμβάνετε, καθώς και εκείνα εσάς.

Στην φιλοσοφία του δρ Gordon υπάρχει η πεποίθηση πως τα παιδιά δεν είναι κακά ή άτακτα· απλώς προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους σε κάθε δεδομένη στιγμή. Ένα τρίχρονο κοριτσάκι χοροπηδάει πάνω στον καναπέ επειδή θέλει να διασκεδάσει και να παίξει· ένα δεκαεξάχρονο αγόρι επιστρέφει σπίτι αργά γιατί νιώθει την ανάγκη να είναι με τους φίλους του.

Πρόκειται για ένα μοντέλο μη τιμωρητικό, που αντικαθιστά τις τιμωρίες και τις ανταμοιβές με συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες δεξιότητες επικοινωνίας που βοηθούν τους γονείς να κατανοήσουν τις ανάγκες των παιδιών, να αντιπαρατεθούν στις μη αποδεκτές συμπεριφορές τους με σεβασμό και κατανόηση και, τέλος, να βρουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις. Και όλα αυτά, διαφυλάσσοντας και ενδυναμώνοντας την μεταξύ τους σχέση.

 • Θα είστε ΕΣΕΙΣ το πρόσωπο στο οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά σας για στήριξη και βοήθεια
 • Θα βοηθήσετε τα παιδιά σας να γίνουν πιο ανθεκτικά, ανεξάρτητα, συνεργάσιμα, αυτο-πειθαρχημένα, συναισθηματικά υγιή και ικανά να επιλύουν τα προβλήματα της ζωής τους
 • Θα μάθετε να αντιμετωπίζετε τη μη αποδεκτή συμπεριφορά των παιδιών σας, χωρίς να πληγώνετε τη σχέσης σας και την αυτοεκτίμησή τους
 • Θα δουλεύετε ο ένας μαζί με τον άλλον αντί ο ένας ενάντια στον άλλο, χωρίς νικητές και ηττημένους
 • Θα έχετε λιγότερους αγώνες εξουσίας – άρα λιγότερες εντάσεις και εκρήξεις θυμού
 • Θα απολαμβάνετε περισσότερο τα παιδιά σας και εκείνα εσάς
 • Θα θεσπίζετε οικογενειακούς κανόνες που θα εφαρμόζονται χωρίς να πασχίζετε για την επιβολή τους
 • Θα μάθετε να επηρεάζετε αποτελεσματικά τα παιδιά σας με τις αξίες σας
 • Θα ενδυναμώσετε την ποιότητα της σχέσης σας με τα παιδιά σας

Τα βιβλία «Τα μυστικά του Αποτελεσματικού Γονέα», «Πειθαρχία χωρίς τιμωρία» και το εγχειρίδιο ασκήσεων του εργαστηρίου συμπεριλαμβάνονται στο κόστος συμμετοχής.

Τα μυστικά του Αποτελεσματικού γονέα
Πειθαρχία χωρίς τιμωρία
Εγχειρίδιο Εργαστηρίου

Ποιες ηλικίες παιδιών αφορά το πρόγραμμά σας;

Αφορά παιδιά όλων των ηλικιών, ακόμα και παιδιά που βρίσκονται στο προ-λεκτικό στάδιο, όπως και μεγάλα έφηβα παιδιά.

Πρόκειται για μια επιτρεπτική προσέγγιση;

Επειδή στο Μοντέλο Gordon δεν χρησιμοποιούνται οι τιμωρίες, συχνά παρερμηνεύεται ως επιτρεπτική προσέγγιση. Όχι μόνο δεν είναι, αλλά υποστηρίζει ότι η επιτρεπτική ανατροφή των παιδιών είναι επιζήμια διότι όταν τα παιδιά κάνουν ό,τι θέλουν, γίνονται ανεύθυνα και αδιαφορούν για τις ανάγκες των άλλων. Οι δεξιότητες Gordon βάζουν τα απαραίτητα θεμέλια ώστε τα παιδιά να αλλάζουν από μόνα τους τη μη αποδεκτή συμπεριφορά τους και μαζί με τους γονείς τους να βρίσκουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις στα κοινά τους προβλήματα.

Είναι δύσκολο να μάθει κανείς το Μοντέλο Gordon;

Όχι. Οι έννοιες του προγράμματος είναι απλές και υπακούουν στην κοινή λογική. Οι βασικές δεξιότητες της ακρόασης και της αντιπαράθεσης απαιτούν εξάσκηση, όπως κάθε άλλη δεξιότητα, για παράδειγμα το οδήγημα ή η χρήση υπολογιστή. Τα θετικά αποτελέσματα της εξάσκησης θα σας παροτρύνουν να συνεχίζετε την προσπάθειά σας.

Πώς μπορώ να καταλάβω αν το πρόγραμμα θα έχει αποτέλεσμα για μένα;

Το Μοντέλο Gordon έχει χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία από γονείς παιδιών διαφορετικών ηλικιών, εισοδημάτων και κουλτούρας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι εφαρμόσιμο σε όλους. Τα δύο βασικά στοιχεία που προαπαιτούνται για να επιτύχει το πρόγραμμα είναι:

 • Να είστε πρόθυμοι να το δοκιμάσετε, και
 • Να δεσμευτείτε ότι θα χρησιμοποιείτε τις δεξιότητες

Δείτε Επίσης